חדשות ועדכונים

יומולדת? לא חייבים רק עוגת שוקולד

ימי הולדת לרוב מזוהים עם עוגות שוקולד קלאסיות ועשירות. אך מלבדן, יש עוד המון קינוחים חגיגיים, טעימים ומפתיעים כמו: עוגת גבינה מרשימה בשילובים שונים המעשירים את טעמה, עוגת שכבות, פאי לימון ומרנג נימוח בפה, עוגות בטעמי לוטוס עסיסי והרשימה עוד ארוכה. הנה חמישה רעיונות לקינוחים מעולים לחגיגת יום הולדת.

תוכן שיווקי

 

עוגת גבינה עם פירורים ותותים

היא מפוארת, טעימה ומזמינה כבר מהמראה הראשוני שלה. עוגת פירורים עם תותים, היא אופציה נהדרת לחגיגת יום ההולדת.

תוכלו להכינה בקלות רבה – אופן ההכנה: מרסקים ביסקוויטים של "פתי בר", ממיסים חמאה ומערבבים יחד, אחר כך מניחים בתבנית ומהדקים לצורך הכנת התחתית לעוגה. את הבלילה נכין מאינסטנט פודינג תות, שמנת מתוקה, גבינה לבנה, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה. מחצית מהתערבות מניחים בתחתית ומעליה שמים את הפודינג המוכן. מעליו, מוסיפים את התותים החתוכים ואחר כך מוסיפים את החצי השני של התערובת. לקישוט, פזרו פירורי ביסקוויטים והכניסו לקירור למשך שלוש שעות.

עוגת אגסים מפתיעה

אוהבים לנגוס בעוגה ולטעום בביס אחד הרמוניה של טעמים נוספים שלא צפיתם להם? עוגת אגסים מתוקים ורכיבים שמסתתרים היטב בתוך הקרם והפירורים היא בדיוק העוגה שתעשה לכם את יום ההולדת טעים במיוחד.

לצורך הכנת התחתית לוקחים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקינמון ומערבבים הכל במעבד מזון. מוסיפים חמאה וביצה עד להגעה של מרקם פירורי עדין. מוסיפים סירופ אגסים וממשיכים לערבב עד שהפירורים מתאחדים לגושי בצק. לאחר מכן, משטחים את התערובת בתבנית. אופים את התחתית למשך חמש עד שבע דקות עד להזהבה.

כעת ניגש להכנת המלית – חותכים אגסים, מפזרים אותם על התחתית (אפשר להוסיף גם צימוקים), טורפים הכל יחד עם שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון. מוסיפים קמח וביצים ומערבבים הכל עד לתערובת חלקה. את התערובת מניחים על קוביות האגסים ומשטחים היטב. לציפוי, ניתן להניח פקאנים קצוצים ואגסים טריים. אחר כך יש להכניס את העוגה חזרה לתנור למשך שלושים וחמש דקות עד שהיא מוכנה. מומלץ לקרר את העוגה בסיום האפייה. טיפ קטן לשדרוג: תוכלו לבזוק אבקת סוכר עדינה על העוגה לאחר שהתקררה.

 

 

עוגת בננות – פצצת קלוריות צהובה

עוגת שכבות עשירה, עם בננות קלויות, ממולאות ומצופות בממרח קקאו טרי, אגוזי לוז, ריבת חלב וקצפת. מתכון מנצח.

איך מכינים? צריך לרסק מעט שוקולד, להוסיף בננות חתוכות, חמאה, סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל. מערבבים הכל לתערובת אחידה, מפצלים את התערובות לשתי תבניות ומכניסים את שתיהן לתנור לאפיה של עשרים דקות. את הקצפת מכינים עם שמנת מתוקה, ריבת חלב וקצת אבקת פודינג. מחלצים את העוגות מהתבנית, מורחים עוגה אחת בממרח קקאו ואגוזים. מוסיפים מעל קצפת, מכסים עם העוגה השנייה ומהדקים קלות. מורחים את הקצפת שנותרה על העוגה העליונה ומוסיפים ריבת חלב ופירורי שוקולד מעל.

קינוח פירותי טעים

מי שאוהב קינוחים עם פירות טריים, בוודאי יתחבר לקינוח הבא: עוגת יוגורט אפרסקים ודבש היא קינוח עוצמתי וטעים. לא רק בגלל שילוב הפירות המופלא, אלא גם בגלל תוספת הקצפת שמשדרגת את הטעמים.

בכדי להכין אותה באופן מוצלח, יש להיצמד לרכיבים. לוקחים מים וג'לטין ומערבבים יחד עד לריכוך. בנוסף, לוקחים יופלה אפרסקים, גבינת נפוליאון, מיץ לימון, דבש, סוכר ומערבבים הכל יחד. בסיום, מוסיפים את היוגורט והג'לטין, מערבבים ומניחים לתערובת החדשה לעמוד שלושים דקות. בינתיים מסדרים כמה ביסקוויטים על תבנית, חותכים פלחי אפרסקים, מקציפים את השמנת, טורפים את תערובת היוגורט בשנית ומקפלים את הקצפת יחד עם האפרסקים החתוכים. בסיום, יוצקים את כל התערובת לתבנית שריפדתם עם הביסקוויטים. מעל ניתן לפזר את פלחי האפרסקים ומעט פירורי שוקולד. מכניסים לקירור למשך 8 שעות.

עוגת מסקרפונה ולוטוס

מטורפים על הטעמים של לוטוס וגבינה יחד? מצאנו לכם את העוגה המובחרת ביותר לימי הולדת, קצת שוקולד, קצת שכבות והרבה לוטוס וגבינה. מוכנים?

לוקחים גבינת מסקרפונה, רום וסירופ מייפל. מערבבים הכל יחד לתערובת חלקה. לאחר מכן, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים שוב. בקערה אחרת, מקציפים שמנת, סוכר, ווניל עד לקצפת יציבה. מערבבים שליש מהכמות יחד עם תערובת המסקרפונה, מוסיפים שוקולד וממשיכים לערבב. בזמן הזה, מתחילים לסדר שורה של עוגיות לוטוס בתחתית התבנית, מורחים על העוגיות מעט מהקרם שהכנתן, שמים שכבה נוספת של עוגיות לוטוס וכך הלאה. מעל ניתן לפזר שוקולד מפורר, עוטפים בניילון ומקררים למשך שמונה שעות.

לסיכום, יש הרבה סוגים של עוגות לימי הולדת, אחרי שמנינו עבורכם לא מעט, כל שנותר לכם הוא לבחור את האחת ולחגוג יום הולדת מעניינת עם עוגה לא שגרתית. מזל טוב!